IMG_20160826_143918.jpg 

Tänä syksynä pihlajanoksat notkuvat marjoista. Ajattelin verestää muistoja sillä muistan äitini joskus tehneen pihlajanmarjapuuroa kun olin lapsi. 

Nyt kun oli niin kaunis aurinkoinen päivä ja syksyn tuntua ilmassa kävin keräämässä lähimetsästä pihlajanmarjoja,taisipa niitä tulla sen verran reilusti että taidan tehdä vielä pihlajanmarjahyytelöä.

Pihlajanmarjapuuron ohje 

1 l vettä

4-5 dl pihlajanmarjoja

1,5 dl sokeria

2 dl mannaryynejä

(2 tl vaniliinisokeria)

Pihlajanmarjat keitetään osassa vettä ja marjat siivilöidään.Pihlajanmarjamehuun lisätään sokeri ja loppu vedestä sekä mannaryynit ja puuro keitetään kypsäksi noin 10min. Vaniliinisokeri voidaan lisätä valmiiseen puuroon.

Puuro jäähdytetään ja vatkataan kuohkeaksi.

Jos haluaa kuituja puuroon niin silloin kannattaa pihlajanmarjat sauvasekoittimella soseuttaa.