kalat1-normal.jpg
Naapurin mies toi upean kalasaaliin(4kg ahvenia) joten osa tästä saaliista pääsi kalakukkoon pienimmät ahvenet. Suurimmat ahvenet painoivat 350g ja parhaimmillaan fileroituna ja paistettuna.
Kalakeittokin maistui todella mahtavalle tuoreista kaloista.
Kalakukon ohje löytyykin Otavan Kotiruoka kirjasta jonka olen
hankkinut emäntäkouluun mennessä vuonna 1981. Tämä keittokirja onkin
paras kirjanen josta löytyykin kaikki ohjeet mitä nyt tarvitseekin.

Kalakukko
½ l vettä
1tl suolaa
50g sulatettua voita
3dl vehnäjauhoja
12dl ruisjauhoja
täyte:
1 kg kaloja
200g silavaa(sianlihaa)
suolaa

Vesi ,suola, voi vehnä-ja ruisjauhot sekoitetaan keskenään ja vaivataan
notkeaksi taikinaksi. Taikinaa vaivataan vielä leivinpöydällä ja kaulitaan
noin 1½cm paksuiseksi soikeaksi kakuksi.Sen keskelle ripotellaan hieman
jauhoja tai riisiä;peratut ,huuhdotut kuivaksi pyyhityt kalat ja pieniksi kuutioiksi
leikattu liha ladotaan ppäälle kerroksittain ja  suolaa ripotellaan kerrosten väliin.
Taikinakakun reunat sivellään vedellä käännetään täytteen yli ja
liitetään huolellisesti yhteen.Kalakukko paistetaan kuumassa uunin
lämmössä(250*c 2-3 tuntia).Voidellaan silloin tällöin silavallla ja
paistamista jatketaan miedommalla lämmöllä (150*c 2-3h).
Paistamisen loppuvaiheessa kukko kanattaa kääriä folioon.

IMG_5383-normal.jpg


Tässä vielä kuva upeasta kalasaaliista.


IMG_5369-normal.jpg