Lihapataan näytti löytyvän ainekset pakastimesta joten päätin kokeilla uutta ohjetta. Ohje löytyi Valion kotiruokaa1-2013 vihkosesta
Lihapata uunissa
(6 annosta)
1 kg naudanpaistia (sisä,-ulko-tai paahtopaistia)
1 pkt (170g) amerikanpekonia
2/3 tl suolaa
1 tl sokeria
3 (300g) sipulia
3 valkosipulinkynttä
4-5 (400g) porkkanaa
4 dl punaviiniä
10 kokonaista mustapippuria
10 rosepippuria
2 oksaa tuoretta rosmariinia
3½ dl vettä
½ dl vehnäjauhoja
2 prk (a 125g) Valio AURA* Pehmeä sinihomejuustoa tai 1 pussi(150g) Valio AURA* murua
2 (300g) punaista paprikaa
Paistamiseen
n. 3 rkl Valio Oivariini*juoksevaa
Pinnalle
1 dl tuoretta persiljaa
Ota liha huoneenlämpöön ½ t ennen valmistatusta. Leikkaa paisti reilun kokoisiksi kuutioiksi. Viipaloi pekonit. Ruskista lihapalat paistinpannulla 2-3 erässä yhdessä pekonin kanssa ja Oivariini easvan kanssa. Siirrä lihat isoon uunipataan ja mausta ne suolalla. Lisää pannulle n. 1 rkl Oivariini rasvaa, lohkotut sipulit, puolitetut valkosipulin kynnrt ja halkaistut, isoiksi paloiksi leikatut porkkanat. Paista muutama minuutti ja siirrä pataan. Huuhdo pannu punaviinillä. jotta kaikki makuaineet tulevat mukaan.Siivilöi pataan. Lisää pataan mausteet ja vesi-vehnäjauhosuurus. Sekoita. Laita pata uuniin keskitasolle 200 asteeseen. Kypsennä ensin ilman kantta, kunnes ruoka on kiehuvan kuumaa. Peitä sitten kannella ja hauduta 45 min.Lisää pataan sinihomejuusto. Kuumenna ja sekoita, kunnes se on sulanut. Lisää isoiksi paloiksi lohkotut paprikat. Alenna uunin lämpö 175 asteeseen. Jatka kypsentämistä vielä 1 t kannen alla. Tarkista suola. Viimeistele pata persiljalla. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.