IMG_9106-normal.jpg

Lihapataan näytti löytyvän ainekset pakastimesta joten päätin kokeilla uutta ohjetta. Ohje löytyi Valion kotiruokaa1-2013 vihkosesta

Lihapata uunissa

(6 annosta)

1 kg naudanpaistia (sisä,-ulko-tai paahtopaistia)

1 pkt (170g) amerikanpekonia

2/3 tl suolaa

1 tl sokeria

3 (300g) sipulia

3 valkosipulinkynttä

4-5 (400g) porkkanaa

4 dl punaviiniä

10 kokonaista mustapippuria

10 rosepippuria

2 oksaa tuoretta rosmariinia

3½ dl vettä

½ dl vehnäjauhoja

2 prk (a 125g) Valio AURA* Pehmeä sinihomejuustoa tai 1 pussi(150g) Valio AURA* murua

2 (300g) punaista paprikaa

Paistamiseen

n. 3 rkl Valio Oivariini*juoksevaa

Pinnalle

1 dl tuoretta persiljaa

Ota liha huoneenlämpöön ½ t ennen valmistatusta. Leikkaa paisti reilun kokoisiksi kuutioiksi. Viipaloi pekonit. Ruskista lihapalat paistinpannulla 2-3 erässä yhdessä pekonin kanssa ja Oivariini  easvan kanssa. Siirrä lihat isoon uunipataan ja mausta ne suolalla. Lisää pannulle n. 1 rkl Oivariini rasvaa, lohkotut sipulit, puolitetut valkosipulin kynnrt ja halkaistut, isoiksi paloiksi leikatut porkkanat. Paista muutama minuutti ja siirrä pataan. Huuhdo   pannu punaviinillä. jotta kaikki makuaineet tulevat mukaan.Siivilöi pataan. Lisää pataan mausteet ja vesi-vehnäjauhosuurus. Sekoita. Laita pata uuniin keskitasolle 200 asteeseen. Kypsennä ensin ilman kantta, kunnes ruoka on kiehuvan kuumaa. Peitä sitten kannella ja hauduta 45 min.Lisää pataan sinihomejuusto. Kuumenna ja sekoita, kunnes se on sulanut. Lisää isoiksi paloiksi lohkotut paprikat. Alenna uunin lämpö 175 asteeseen. Jatka kypsentämistä vielä 1 t kannen alla. Tarkista suola. Viimeistele pata persiljalla. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.