Savon Sanomia lueskellessa silmiini osui punajuurikeiton ohje. Ohjetta lukiessani muistin pakastimen kätkevänsä uumeniinsa kaikkia keitossa tarvittavia ainesosia. Satokauden ollessa parhaimmillaan laitan pakastimeen juureksia halpottamaan ruuanlaittoa arkisin.
Punajuurikeitto
500g punauuria
200g kesäkurpitsaa
1 palsternakka
2 porkkanaa
1 sipuli
2 rkl öljyä
1 kasvisliemikuutio
sinihomejuustoa
tuoretta timjamia
päälle: 2-3 rkl paahdettua sipulia tai paahdettua pekona
Kuori kasvikset ja raasta. Kuumenna öljy kattilassa ja raasteet. Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja murusteltu sinihomejuusto. Keitä miedolla lämmöllä kannella peitettynä kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Lisää joukkoon tuore timjami. Tarjoa keiton kanssa paahdettua sipulia tai pekonikuutioita.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.