punajuurik.jpg

Savon Sanomia lueskellessa silmiini osui punajuurikeiton ohje. Ohjetta lukiessani muistin pakastimen kätkevänsä uumeniinsa kaikkia keitossa tarvittavia ainesosia. Satokauden ollessa parhaimmillaan laitan pakastimeen juureksia halpottamaan ruuanlaittoa arkisin.

Punajuurikeitto

500g punauuria

200g kesäkurpitsaa

1 palsternakka

2 porkkanaa

1 sipuli

2 rkl öljyä

1 kasvisliemikuutio

sinihomejuustoa

tuoretta timjamia

päälle: 2-3 rkl paahdettua sipulia tai paahdettua pekona

Kuori kasvikset ja raasta. Kuumenna öljy kattilassa ja raasteet. Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja murusteltu sinihomejuusto. Keitä miedolla lämmöllä kannella peitettynä kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Lisää joukkoon tuore timjami. Tarjoa keiton kanssa paahdettua sipulia tai pekonikuutioita.