Hirvipyörykät olen aina tehnyt perinteisellä ohjeella ja oikeaa kermaa käyttäen.

Niimpä nytkin tein annoksen jossa käytin kilon jauhelihaa ja muruakan ei

jäänyt syömättä.

 

Hirvipyörykät


½dl korppujauhetta

½dl vettä

½dl kermaa

1 sipuli

1 muna

1rkl voita tai margariinia

300g jauhelihaa

1tl suolaa

valkopippuria

Paistamiseen voita tai margariinia

Korppujauho sekoitetaan vesi- ja kermaseokseen ja saa paisua.

Sipuli kuullotetaan voissa ja jäähdytetään.

Kaikki ainekset yhdistetään  ja taikina vaivataan notkeaksi.

Taikinasta muotoillaan pieniä pyöryköitä jotka voi paistaa paistinpannulla tai uunissa pellillä 175*C 30 min.

Kastike:

2 rkl voita

2rkl vehnäjauhoja

1 dl vettä

Sulata rasva pannussa lisää vehnäjauhot ja ruskista

lisää vettä sen verran että kastike on sopivan notkeaa.