Hirvipyörykät olen aina tehnyt perinteisellä ohjeella ja oikeaa kermaa käyttäen.
Niimpä nytkin tein annoksen jossa käytin kilon jauhelihaa ja muruakan ei
jäänyt syömättä.
Hirvipyörykät
½dl korppujauhetta
½dl vettä
½dl kermaa
1 sipuli
1 muna
1rkl voita tai margariinia
300g jauhelihaa
1tl suolaa
valkopippuria
Paistamiseen voita tai margariinia
Korppujauho sekoitetaan vesi- ja kermaseokseen ja saa paisua.
Sipuli kuullotetaan voissa ja jäähdytetään.
Kaikki ainekset yhdistetään ja taikina vaivataan notkeaksi.
Taikinasta muotoillaan pieniä pyöryköitä jotka voi paistaa paistinpannulla tai uunissa pellillä 175*C 30 min.
Kastike:
2 rkl voita
2rkl vehnäjauhoja
1 dl vettä
Sulata rasva pannussa lisää vehnäjauhot ja ruskista
lisää vettä sen verran että kastike on sopivan notkeaa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.