Jotakin pitäisi taikoa nopeasti kahvipöytään mielellään suolaista
koska vieraamme ei innostunut makeista leivonnaisista. Siispä
katsastamaan keittokirjaa, mitähän sitä nopsasti saisi aikaan.
Keksinkin, voisarvia en ole aikoihin leiponut..
Tuumasta toimeen ja leipomaan ohje onkin seuraavanlainen.
Voisarvet, croissantit:
1½ dl vettä tai maitoa
30 g hiivaa
½kananmuna
½tl suolaa
75g margariinia
n. 4 dl vehnäjauhoja
Voiteluun ½muna
Murenna hiiva kaädenlämpöiseen nesteeseen ja sekoita tasaiseksi.Lisää suola muna ja jauhot.
Alusta pehmeä rasva taikinaan viimeisenä.
Vaivaa taikina leivinaliustalla sitkeäksi jotta sarvet eivät repeillisi uunissa paistamisen aikana.
Kaaviloi taiklina suureksi pyöreäksi levyksi ja jaa se kahdeksaan sektoriin taikinapyörällä.
Kääri sektorit sarviksi niin että aloitat leveästä reunasta. Pane sarvet leivinpaperin päälle vähän kaarelle.
Kohota leivonnaiset lämpimässä ja vedotomassa paikassa hyvin ja voitele munalla.
Paista sarvet keskitasolla uunissa 250* C alenna lämpö hetkisen kuluttua 225*C ja paista sarvia 10-15 min.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.