Iltapalasämpylöiksi tein tällä kertaa grahamsämpylöitä. Suihkautin sämpylöiden pintaan hieman vettä
ennen paistamista, näin niistä tulee rapeampi kuorisia.
Grahamsämpylät 18 kpl
1/2 l maitoa tai vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 rkl hunajaa tai siirappia
1/2 dl oliiviöljyä
7 dl sämpyläjauhoja
4dl grahamjauhoja
Kädenlämpöoseen nesteeseen liotetaan hiiva, suola,hunaja ja öljy.Jauhot lisätään alustaen,taikina saa olla löysähköä tällöin tulee pehmoisempia sämpylöitä.
Taikina saa kohota lämpimässä paikassa liinan alla parikymmentä minuuttia.
Leivo taikinasta sämpylöitä ja kohota vielä hetki liinan alla, paista 225
asteisessa uunissa noin 15minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.