Mustikka- suklaamoussekakku
Valmistusaika:
1 tunti + hyytyminen
Määrä:
462 kcal/annos (12 palan mukaan laskettuna)
Ainekset
- Pohja:
- 1kananmuna
- 3/4 dlsokeria
- 3/4 dlvehnäjauhoa
- 1/4 dlkaakaojauhetta
- Mousse:
- 4,5 dlkuohukermaa
- 200 gmaitosuklaata
- 250 gtummaa suklaata
- 1 dlkuohukermaa
- 1 dlmaitoa
- 0,25 dldl sokeria
- 2keltuaista
- Koristeeksi:
- mustikoita ja yrttejä
Valmistusohjeet
1
- Valmista pohja.
- Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vuoraa n. 23 cm halkaisijaltaan irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla.
- Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauho ja kaakaojauhe keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahdon joukkoon samalla varovasti sekoittaen. Levitä seos leivinpaperin päälle kakkuvuoan pohjalle. Paista noin 8 minuuttia. Jäähdytä.
- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Rouhi suklaat veitsellä. Kiehauta kattilassa kerma ja maito. Sekoita keltuainen ja sokeri toisessa kattilassa. Kaada kuuma kerma-maitoseos keltuais-sokeri seoksen päälle koko ajan sekoittaen ja anna kuumentua. Jatka sekoittamista.
- Ota seos pois levyltä ennen kiehumista. Jos sinulla on lämpömittari, tee seoksesta 85-asteista. Kaada kuuma seos rouhittujen suklaiden päälle samalla sekoittaen. Sekoita kunnes suklaat ovat sulaneet. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Lisää 1/3 kermavaahdosta seoksen joukkoon ja sekoita. Lisää loppu kermavaahto kevyesti nostellen.
- Kaada mousse kakkupohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Koristele kakku mustikoilla ja yrteillä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.