Mustikka- suklaamoussekakku
 

 
Valmistusaika:
1 tunti + hyytyminen
Määrä:
462 kcal/annos (12 palan mukaan laskettuna)
Ainekset

 

  • Pohja:
  • 1kananmuna
  • 3/4 dlsokeria
  • 3/4 dlvehnäjauhoa
  • 1/4 dlkaakaojauhetta
  • Mousse:
  • 4,5 dlkuohukermaa
  • 200 gmaitosuklaata
  • 250 gtummaa suklaata
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1 dlmaitoa
  • 0,25 dldl sokeria
  • 2keltuaista
  • Koristeeksi:
  • mustikoita ja yrttejä

 
Valmistusohjeet
1

 

 

  1. Valmista pohja.
  2.  Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vuoraa n. 23 cm halkaisijaltaan irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla.
  3. Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauho ja kaakaojauhe keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahdon joukkoon samalla varovasti sekoittaen. Levitä seos leivinpaperin päälle kakkuvuoan pohjalle. Paista noin 8 minuuttia. Jäähdytä. 
     
  4. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Rouhi suklaat veitsellä. Kiehauta kattilassa kerma ja maito. Sekoita keltuainen ja sokeri toisessa kattilassa. Kaada kuuma kerma-maitoseos keltuais-sokeri seoksen päälle koko ajan sekoittaen ja anna kuumentua. Jatka sekoittamista.
  5. Ota seos pois levyltä ennen kiehumista. Jos sinulla on lämpömittari, tee seoksesta 85-asteista. Kaada kuuma seos rouhittujen suklaiden päälle samalla sekoittaen. Sekoita kunnes suklaat ovat sulaneet. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Lisää 1/3 kermavaahdosta seoksen joukkoon ja sekoita. Lisää loppu kermavaahto kevyesti nostellen.
  6. Kaada mousse kakkupohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Koristele kakku mustikoilla ja yrteillä.