IMG_20160327_001725.jpg

Työkaverilta saatu Aprikoosirahkatorttu ohje jota hieman tuunasin kaapista löytyvillä säilykepersikoilla.

Pohja on suussa sulavan murea perunajauhojen ansiosta ja toisen rahkan korvasin vaniljarahkalla jolloin jätin vaniljasokerin kokonaan pois. Tämä rahkatorttu suli suuhun joten luulen sen kuuluvan toisenkin kerran perheen pääsiäipöytään.

Aprikoosirahkatorttu:

Pohja:

100g voita

1 dl sokeria

1 muna

1 tl leivinjauhetta

2 dl vehnäjauhoja

½dl perunajauhoja

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää voi-sokerivaahtoon muna ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-sokeri-muna vaahhdon joukkoon.

Taputtele taikina voideltuun torttuvuokaan, irtopohjavuoka.

Täyte:

1 tlk säilöttyjä aprikooseja tai persikoita

(2 tl kaardemummaa)

2 tlk maitorahkaa

1 muna

1 rkl perunajauhoja

½ dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja lusikoi täyte aprikoosien/ persikoidrn päälle jotka olet asetellut torttupohjalle.

Paista 180*C n. 30 min tai kunnes torttu on kypsä