Sämpylöitä on mukava leipoa ja lämpimänä ne maistuvat todella hyvälle.
Tässä perusohje johon voit lisätä mieltymyksiesi mukaan porkkanaa
,puolukkaa tai vaikkapa pähkinöitä.
Sämpylät
(25 kpl)
5 dl maitoa
2tl suolaa
1-2 rkl sokeria
50g hiivaa
½ dl sulatettua voita tai oljyä
n.650g (13 dl) sämpyläjauhoja
Maito lämmitetään kädenlämpöiseksi. Murennettu hiiva ja muut aineet lisätään ja taikina alustetaan. Taikina kohotetaan lämpimässä vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.Taikinasta leivotaan n.5 cm:npaksuinen tanko ,joka leikataan paloiksi ja palat pyöritellään pyöreiksi.Sämpylät kohotetaan hyvin,
paistetaan 225 asteessa noin 10 min.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.