s%C3%A4mpyl%C3%A4-normal.jpg


Sämpylöitä on mukava leipoa ja lämpimänä ne maistuvat todella hyvälle.

Tässä perusohje johon voit lisätä mieltymyksiesi mukaan porkkanaa

,puolukkaa tai vaikkapa pähkinöitä.

Sämpylät

(25 kpl)

5 dl maitoa

2tl suolaa

1-2 rkl sokeria

50g hiivaa

½ dl sulatettua voita tai oljyä

n.650g (13 dl) sämpyläjauhoja

Maito lämmitetään kädenlämpöiseksi. Murennettu hiiva ja muut aineet lisätään ja taikina alustetaan. Taikina kohotetaan lämpimässä vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.Taikinasta leivotaan n.5 cm:npaksuinen tanko ,joka leikataan paloiksi ja palat pyöritellään pyöreiksi.Sämpylät kohotetaan hyvin,

paistetaan 225 asteessa noin 10 min.