IMG_9309-normal.jpg

Yrttimarinoidut sienet sai myös kiitosta salaattipöydässä.Ohjeen mukaan laitoin herkkusieniä. Osaan marinaadia laitoin kuivattuja suppilovahveroita jotka maistuivat todella hyvälle. Luulen että tätä ohjetta voisi kokeilla pienille suolasienille esim. kangasrouskuille.

Tämäkin ohje on Maku lehdestä ja työkaverini oli testannut ohjeen. Hän kehui sieniä erittäin maukkaaksi joten luotin hänen makuaistiinsa.

Yrttimarinoidut sienet:

(25 annosta)

1,2 kg herkkusieniä

6 valkosipulinkynttä

MARINADI

2 dl rypsiöljyä

2 dl tummaa belsamiviinietikkaa

1dl juoksevaa hunajaa

3/4 dl soijakastiketta

1 rkl kuivattua rakuunaa

1 rkl kuivattua basilikaa

1 rkl kuivattua rosmariinia

½ tl mustapippuria

Leikkaa sienet  neljään osaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Mittaa marinadin ainekset isoon tiiviskantiseen kulhoon ja hölskytä sekaisin.

Lisää mukaan sienet ja valkosipulit.

Pane kansi kiinni ja hölskytä.

Marinoi sieniä jääkaapissa 12 tuntia. Kääntele kulhoa muutaman kerran.

Tarjoa salaatin lisäkkeenä.

*Sienet kutistuvat marinoitumisen aikana. Voit pilkkoa marinadin joukkoon lisää sieniä, kun edellisit ovat kutistuneet.