Piparkakut leivon perinteisellä ohjeella joka vuosi .
Tällä ohjeella piparkakuista tulee rapeita ja maistuvat
erittäin maukkaille. Taikina on helppo tehdä koska ei
tarvitse keitellä mitään.
Joulupiparkakut Liljan ohjeella
250g voita
200g sokeria
1 muna
¾ dl siirappia
1 tl kanelia
2tl pomeranssin kuorta
½ tl inkivääriä
½ tl neilikkaa
2 tl soodaa
450g vehnäjauhoja
tai noin 9 dl
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää muna.Seuraavaksi
lisää siirappi. Sekoita mausteet jauhojen sekaan ja lisää taikinaan .
Anna levähtää taikina yön yli. Kaulitse taikina noin 5mm
paksuiseksi ota levystä kakkuja leivinpaperoidulle pellille.
Paista 175*C n. 5-8 min. Säilytä kuivassa niin piparkakut säilyvät rapeina.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.