Piparkakut leivon perinteisellä ohjeella joka vuosi .

Tällä ohjeella piparkakuista tulee rapeita ja maistuvat

erittäin maukkaille. Taikina on helppo tehdä koska ei

tarvitse keitellä mitään.

Joulupiparkakut Liljan ohjeella

250g voita

200g sokeria

1 muna

¾ dl siirappia

1 tl kanelia

2tl pomeranssin kuorta

½ tl inkivääriä

½ tl neilikkaa

2 tl soodaa

450g vehnäjauhoja

tai  noin 9 dl

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää muna.Seuraavaksi

lisää siirappi. Sekoita mausteet  jauhojen sekaan ja lisää taikinaan .

Anna levähtää taikina yön yli. Kaulitse taikina noin 5mm

paksuiseksi ota levystä kakkuja leivinpaperoidulle pellille.

Paista 175*C n. 5-8 min. Säilytä kuivassa niin piparkakut säilyvät rapeina.