IMG_0335-normal.jpg

Mietin mitä ruokaa laittaisin, jauhelihaa oli pakastimessa sekä perunasipulisekoitusta

olin joskus ostanut ne sinne. Siispä päätin vähän tyhjentää tuota pakastinta.

Etsin  ruokaohjetta jossa raakaaineena olisi jauheliha ja perunasipulisekoitus, 

käsiini osui keittokirja "Hyvää Suomesta" . Ohjeessa oli käytetty pekonia, sitä

ei löytynyt kaapista joten jätin sen pois.

Siispä tässä ohje ja ihan savolaisittain.

Helppo ja hyvä ohje.

Jauhellihakiusaus

 

Uunissa kypsentäessä ruokoo tulloo kerralla suurempikin miärä ilman suurta vaevannäkköö. Jos vielä käätät valamista peruna-sipulisekoitusta ruokasi raaka-aeneena, ee homma tojellakkaan ole suuri eekä kukkarokkaan valita.

 

1 pussi peruna-sipulisekoitusta (muista tarkisttoo että pussissa näkkyypi jootsenlippu!)

tae 1 pussi suikaleperunoeta tae viipaleperunoeta

2 sipulia hienonnettuna

300 g sika-naatajauhellihhoo

2 dl kermamaettoo

2 dl juustoraastetta, suomalaanen emmentaali soppii oekkeen hyvin.

1 tl paprikajauhetta

1 tl mustapippuria

1 rkl orekaanoa

Pinnalle 1 paketti (a’ 170g) pekonija

(voet jättee tämän poeskii)

 

Laetappa kuitennii voejjeltuun, öljyttyyn tae ”margarinoituun” uunivuokkoon puolet perunoesta. Uunivuoan rasvoominen kääpi muuten kätevästi juoksevalla margariinilla.

Sekoita maasteet ruskistettuun jauhelihoon ja levitä jaaheliha ja puolet juustoruasteesta vuokkoon. Levitäpp’ piälle loput perunasta tae peruna-sipulisekotuksestas.

Laeta kuitennii pinnalle paketillinen pekonia viipaloetuna ja loput juustoruasteesta.

Kypsennä kiusaasta 225-asteesessa uunissa kunnes kermamaeto on immeetynyt, 45-50 minnuuttia.