Mietin mitä ruokaa laittaisin, jauhelihaa oli pakastimessa sekä perunasipulisekoitusta
olin joskus ostanut ne sinne. Siispä päätin vähän tyhjentää tuota pakastinta.
Etsin ruokaohjetta jossa raakaaineena olisi jauheliha ja perunasipulisekoitus,
käsiini osui keittokirja "Hyvää Suomesta" . Ohjeessa oli käytetty pekonia, sitä
ei löytynyt kaapista joten jätin sen pois.
Siispä tässä ohje ja ihan savolaisittain.
Helppo ja hyvä ohje.
Jauhellihakiusaus
Uunissa kypsentäessä ruokoo tulloo kerralla suurempikin miärä ilman suurta vaevannäkköö. Jos vielä käätät valamista peruna-sipulisekoitusta ruokasi raaka-aeneena, ee homma tojellakkaan ole suuri eekä kukkarokkaan valita.
1 pussi peruna-sipulisekoitusta (muista tarkisttoo että pussissa näkkyypi jootsenlippu!)
tae 1 pussi suikaleperunoeta tae viipaleperunoeta
2 sipulia hienonnettuna
300 g sika-naatajauhellihhoo
2 dl kermamaettoo
2 dl juustoraastetta, suomalaanen emmentaali soppii oekkeen hyvin.
1 tl paprikajauhetta
1 tl mustapippuria
1 rkl orekaanoa
Pinnalle 1 paketti (a’ 170g) pekonija
(voet jättee tämän poeskii)
Laetappa kuitennii voejjeltuun, öljyttyyn tae ”margarinoituun” uunivuokkoon puolet perunoesta. Uunivuoan rasvoominen kääpi muuten kätevästi juoksevalla margariinilla.
Sekoita maasteet ruskistettuun jauhelihoon ja levitä jaaheliha ja puolet juustoruasteesta vuokkoon. Levitäpp’ piälle loput perunasta tae peruna-sipulisekotuksestas.
Laeta kuitennii pinnalle paketillinen pekonia viipaloetuna ja loput juustoruasteesta.
Kypsennä kiusaasta 225-asteesessa uunissa kunnes kermamaeto on immeetynyt, 45-50 minnuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.