juusto-normal.jpg


Uunijuustoa äitini teki lapsuudenkodissa aina silloin kun oli ternimaitoa.

Olen saanut joskus ostettua ternimaitoa joka onkin harvinaista herkkua.

Uunijuusto maistui taivaalliselle, kun ripsautti annoksen päälle kaneli sokeriseosta

ja lorauksen kylmää maitoa kulhoon. Sitten vaan herkuttelemaan.

En ole saanut ternimaitoa joten uunijuuston valmistaminen onnistuu

maitojauheestakin.


Uunijuusto (6 annosta) :

7dl vettä

4dl Valiion raasvatonta maitojauhetta

2 munaa

½tl suolaa

Sekoita maitojauhe veteen.Lisää munat ja suola. Vatkaa tasaiseksi.

Kaada voideltuun 1,5 litran vuokaan.Paista 175 asteessa kunnes

uunijuusto on hyytynyt (35-40 min) Tarjoile haaleana hillon tai sokerin ja kanelin kera.