Luen lehdestä aina kaikki ruokaohjeet ja tämä
vaikutti mukavalta.Ajattelin kokeilla kuinka hunaja
sopii kalan mausteeksi.Aika jännittävää sillä ohjeessa
ei käytetty suolaa lainkaan, lisäsin kylläkin kalan päälle
suolaa hieman.Tämän reseptin löysin siis Savon Sanomista.
Ohje
Hunajainen kalavuoka
500 g kirjolohta fileenä tai muuta kalaa
1 tl sitruunapippuria
0,5 tl mustapippuria
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl margariinia sulatettuna
0,5 dl hunajaa
1 dl kermaa
100 g tuoreita herkkusieniä
Kuutioi kala isoiksi kuutioiksi ja laita voideltuun uunivuokaan.
Mausta sitruuna- ja mustapippurilla.
Ripottele päälle vehnäjauhot ja kaada sulatettu rasva kalapalojen päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kala alkaa ruskistua.
Alenna lämpötila 175 asteeseen ja kaada päälle keskenään sekoitetut hunaja, kerma ja viipaloidut sienet.
Jatka kypsentämistä vielä 20 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.