IMG_0063-normal.jpg

Luen lehdestä aina kaikki ruokaohjeet ja tämä

vaikutti mukavalta.Ajattelin kokeilla kuinka hunaja

sopii kalan mausteeksi.Aika jännittävää sillä ohjeessa

ei käytetty suolaa lainkaan, lisäsin kylläkin kalan päälle

suolaa hieman.Tämän reseptin löysin siis Savon Sanomista.

Ohje

Hunajainen kalavuoka

 

500 g kirjolohta fileenä tai muuta kalaa

1 tl sitruunapippuria

0,5 tl mustapippuria

2 rkl vehnäjauhoja

2 rkl margariinia sulatettuna

0,5 dl hunajaa

1 dl kermaa

100 g tuoreita herkkusieniä

Kuutioi kala isoiksi kuutioiksi ja laita voideltuun uunivuokaan.

Mausta sitruuna- ja mustapippurilla.

Ripottele päälle vehnäjauhot ja kaada sulatettu rasva kalapalojen päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kala alkaa ruskistua.

Alenna lämpötila 175 asteeseen ja kaada päälle keskenään sekoitetut hunaja, kerma ja viipaloidut sienet.

Jatka kypsentämistä vielä 20 minuuttia.