Hyvää Runebergin päivää vaan kaikille teille jotka eksyitte tänne sivuilleni.
Joka vuosi helmikuun alussa leivon näitä Runebergin torttuja
.Näihin saa upotettua mukavasti jouluiset piparkakkujen
jämät tai piparitalon jäänteet.
Teen Runebergin tortut aina perinteisellä ohjeella joka löytyy
Kotiruokankirjasta. Tämä kirjahan on jo klassikko ja varmaan useammasta
taloudesta löytyy. Itse olen hankkinut tämän kirjan noin 30vuotta sitten.
Tässä juuri uunista tulleet tortut:
Runebergin leivokset
200g margariinia tai voita
2dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl korppujauhoja ja pikkuleivänmurusia
1dl manteleita
1dl kerma
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
marmeladia
1dl pölysokeri
n. ½ rkl vettä
Margariini/voi ja sokeri hierotaan vaahdoksi. Munat vatkataan yksitellen joukkoon.
Mantelit kuoritaan ja hakataan hienoksi. Kuivat anekset sekoitetaan keskenään ja
lisätään voiseokseen vuorotellen kerman kanssa.
Taikinalla täytetään voidelllut annosvuokat . Vukat kannatta jättää vajiksi.
Paina taikinaan pienet syvennykset keskelle ja täytä syvennys vadelmahillolla.
Paista 200* n.15 min.
Koristele jäähtyneet tortut tomusokerilla ja vadelmahillolla.
Taikinasta tulee n.14 torttua.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.