Hyvää Runebergin päivää vaan kaikille teille jotka eksyitte tänne sivuilleni.

Joka vuosi helmikuun alussa leivon näitä Runebergin torttuja

.Näihin saa upotettua mukavasti jouluiset piparkakkujen

jämät tai piparitalon jäänteet.

Teen Runebergin tortut aina perinteisellä ohjeella joka löytyy

Kotiruokankirjasta. Tämä kirjahan on jo klassikko ja varmaan useammasta

taloudesta löytyy. Itse olen hankkinut  tämän kirjan noin 30vuotta sitten.

Tässä juuri uunista tulleet tortut:

 Runebergin leivokset

 

200g margariinia tai voita

2dl sokeria

2 munaa

3 ½ dl korppujauhoja ja pikkuleivänmurusia

1dl manteleita

1dl kerma

3dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

marmeladia

1dl pölysokeri

n. ½ rkl vettä

Margariini/voi ja sokeri hierotaan vaahdoksi. Munat vatkataan yksitellen joukkoon.

Mantelit kuoritaan ja hakataan hienoksi. Kuivat anekset sekoitetaan keskenään ja

lisätään voiseokseen vuorotellen kerman kanssa.

Taikinalla täytetään voidelllut annosvuokat . Vukat kannatta jättää vajiksi.

Paina taikinaan pienet syvennykset keskelle ja täytä syvennys vadelmahillolla.

Paista 200* n.15 min.

Koristele jäähtyneet  tortut  tomusokerilla ja vadelmahillolla.

Taikinasta tulee n.14 torttua.