Näin keväällä tekee mieli keventää ruokavaliota. Meillä suomalaisilla on mainio mahdollisuus syödä

kotimaisia kasviksia ympäri vuoden, mielikuvitus vain rajana miten niitä käyttää.

Valkokaali on terveellinen kasvis sitä käytetäänkin  liian vähän.

Kaali sisältää paljon hyviä vitamiineja ja hivenaineita kuten

 A-vitamiinin esiastetta beetakaroteenia,C-, B-E-ja K-ryhmän vitamiineja.

Lisäksi kaalissa on eri kivennäisaineita, kuten kalsiumia, kaliumia,

mangaania, rautaa ja seleeniä.

Nyt sitten ohjeen pariin.

Tein vaihteeksi kaaliraastetta johon laitoin väriksi porkkanaa

ja sekoitin sekaan kastikkeen.


Kaaliraaste:

 

 1 kg valkokaalia

 2 porkkanaa

Kastike:

½dl vichyvettä

½dl öjyä

½dl valkoviinietikkaa tai

       sitruunamehua

½rkl sinappia

  suolaa

 sokeria

Raasta kaali ja porkkana lisää kastike sekaan.

Anna maustua jääkaapissa hetki.

  Tietoa kaalista