Näin keväällä tekee mieli keventää ruokavaliota. Meillä suomalaisilla on mainio mahdollisuus syödä
kotimaisia kasviksia ympäri vuoden, mielikuvitus vain rajana miten niitä käyttää.
Valkokaali on terveellinen kasvis sitä käytetäänkin liian vähän.
Kaali sisältää paljon hyviä vitamiineja ja hivenaineita kuten
A-vitamiinin esiastetta beetakaroteenia,C-, B-E-ja K-ryhmän vitamiineja.
Lisäksi kaalissa on eri kivennäisaineita, kuten kalsiumia, kaliumia,
mangaania, rautaa ja seleeniä.
Nyt sitten ohjeen pariin.
Tein vaihteeksi kaaliraastetta johon laitoin väriksi porkkanaa
ja sekoitin sekaan kastikkeen.
Kaaliraaste:
1 kg valkokaalia
2 porkkanaa
Kastike:
½dl vichyvettä
½dl öjyä
½dl valkoviinietikkaa tai
sitruunamehua
½rkl sinappia
suolaa
sokeria
Raasta kaali ja porkkana lisää kastike sekaan.
Anna maustua jääkaapissa hetki.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.