Päivänä muutamana löysin juustokakun ohjeen Kotivinkkiä selatessani. Malttamattomana

ihmisenä kiiruhdin heti tarkistamaan jääkaappia josko sieltä löytysi tarveaineet kyseiseen kakkuun.

Niimpä siinä kävi kuin kävikin että tarveaineet löytyi jääkaapista ja heti tuumasta toimeen.

Kakun kastikkeena käytetty kuuman kesän kypsyttämiä villivadelmia jotka olen

kerännyt Kaisan kanssa eräänä kuumana kauniina ikimuistettavana päivänä.

Amerikkalainen juustokakku á la Kriska

6-8 hengelle/2h

Pohja:

200g Digestive-keksejä

75g voita

Täyte:

600g maustamatonta tuorejuustoa

1½dl sokeria

2tl vaniljasokeria

1dl kuohukermaa

4 kananmunaa

1 sitruunan mehu ja kuori

Pinnalle:

200g maitorahkaa tai

ranskankermaa

2-3 rkl sokeria

 

Kastike:

3 dl tuoreitaa tai pakastevadelmia

(kotimaisia)

1½-2 dl vettä

sokeria maun mukaan

Koristeluun:

4-5 palaa suklaata

sitruunamelissan lehtiä

 

1.Murskaa keksit. Sulata rasva ja sekoita keksimurujen joukkoon.

2.aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohjalle.

Painele rasva-keksiseos vuoan puhjalle.

Laita jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.

3. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella.Lisää sokerit,kuohukerma ja kananmunat.

Sekoita tasaiseksi .Pese sitruuna hyvin ,raasta keltainen kuori ja purista mehu täytteen sekaan.

Kaada seos vuokaan pohjan päälle.

4. Paista kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin tunti, tai kunnes täyte on hyytynyt.Jos pinta alkaa ruskistua

peitä pinta folliiolla tai leivinpaperilla.

5.Sekoita maitorahka tai ranskankerma sokerin kanssa.Sekoita seos hyytyneen täytteen päälle.

Paista vielä 15-20 minuuttia.

6.Soseuta vadelmat sauvasekoittimella. Lisää sokeria ja vettä niin että saat paksun mutta

juoksevan kastikkeen.Kaada kastike kakun päälle.

7. Sulata suklaa pienessä paqkastepussissa pienellä teholla mikrossa tai vesihauteessa.

Leikkaa pussin kulmasta pala pois ja pursota raitoja kakun päälle.

Kakun voi myös koristella rouhitulla suklaalla.

Viimeistele sitruunamelissan lehdillä.