Tortillojen tilalle teen usein leipätaskuja ja samoja täytteitä käytän kuin tortilloissa.
LEIPÄTASKUT 16kpl
2½ dl vettä
½tl suolaa
1rkl sokeria
1pussi Sunnuntai - kuivahiivaa
n. 5½dl Sunnuntai - vehnäjauhoja
½ dl Juoksevaa Sunnuntai – margariinia tai öljyä
1 Liuota kädenlämpöistä vähän lämpimämpään (+42 astetta) veteen suola ja sokeri.
2 Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja lisää taikinanesteeseen sekoittaen.
3 Alusta taikinaan loput jauhot sekä alustamisen loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini. Taikina on pehmeää.
4 Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa muovikelmulla peitettynä noin kaksinkertaiseksi.
5 Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen
6 Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Leivo toisesta osasta tanko ja jaa se 8:aan taikinapalaan.
Pyörittele palat ensin pyöreiksi sämpylöiksi ja kauli jauhoisella leivinpöydällä ohuiksi leipäsiksi (halkaisija noin 10 cm). Nosta leipäset pellille leivinpaperin päälle.
7 Leivo lopputaikina samalla tavalla. Anna leipätaskujen kohota lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä.
8 Paista leipätaskuja uunin alatasolla 5-7 minuuttia.
9 Avaa leipätaskut heti kun ne ovat jäähtyneet. Leikkaa leivät kahteen osaan, jätä kiinni vähän toisesta reunasta. Täytä leivät haluamallasi täytteellä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.