Tortillojen tilalle teen usein leipätaskuja ja samoja täytteitä käytän kuin tortilloissa.

LEIPÄTASKUT 16kpl

 

2½ dl                   vettä

½tl                       suolaa

1rkl                      sokeria

1pussi                Sunnuntai - kuivahiivaa

n. 5½dl               Sunnuntai - vehnäjauhoja

½ dl                     Juoksevaa Sunnuntai – margariinia tai öljyä

 

1 Liuota kädenlämpöistä vähän lämpimämpään (+42 astetta) veteen suola ja sokeri.

2 Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja lisää taikinanesteeseen sekoittaen.

3 Alusta taikinaan loput jauhot sekä alustamisen loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini. Taikina on pehmeää.

4 Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa muovikelmulla peitettynä noin kaksinkertaiseksi.

5 Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen

6 Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Leivo toisesta osasta tanko ja jaa se 8:aan taikinapalaan.

Pyörittele palat ensin pyöreiksi sämpylöiksi ja kauli jauhoisella leivinpöydällä ohuiksi leipäsiksi (halkaisija noin 10 cm). Nosta leipäset pellille leivinpaperin päälle.

7 Leivo lopputaikina samalla tavalla. Anna leipätaskujen kohota lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä.

8 Paista leipätaskuja uunin alatasolla 5-7 minuuttia.

9 Avaa leipätaskut heti kun ne ovat jäähtyneet. Leikkaa leivät kahteen osaan, jätä kiinni vähän toisesta reunasta. Täytä leivät haluamallasi täytteellä.