vohveli1-normal.jpg

Tänään oli vuorossa rapeat vohvelit. Vohvelitaikinaan voi maidon tilalla käyttää vichyä jolloin se sopiikin hyvin laktoosittomille ruokailijoille.Vichy antaa vohveleille rapeuden. Vehnäjauhoista osan korvasin ohrajauhoilla näin vohveleista saa terveellisempiä.

Taikinaan:
2 kananmunaa
3 dl vichyä
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
100 g sulatettua voita

1. Aloita sulattamalla voi, jotta se ehtii jäähtyä.

2. Sekoita valmiiksi keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola.

3. Sekoita erillisessä astiassa kananmunat ja lisää joukkoon vichy.

4. Lisää kananmunien ja vichyn joukkoon jauhosekoitus sekä lopuksi rasva.

5. Anna turvota puolesta tunnista tuntiin kylmässä.

6. Vatkaa kermavaahto ja laita muut lisukkeet valmiiksi.

7. Paista vohvelit vohveliraudalla.

8. Tarjoile kermavaahdon, marjojen ja hillon kera heti, jotta rapeus säilyy.