IMG_9887-normal.jpg                              

Retkeily vaatii kunnon eväät siksipä päätin kokeilla paistaa nuotiolla maksapihvejä. Vinkin sain sosiaalisen median kautta siis facebookista Tiilikkajärven kansallispuiston sivuilta kuukauden retkiruokavinkki osiosta.
Niimpä päätin kokeilla millaista on pikaruoka nuotiolla. Paistoin pihvit retkimuurikkapannulla ja pienellä hiilloksella.
Tässä ohje jonka tosiaankin poimin Tiilikkajärven kansallispuiston sivuilta ja hyvvä ja maistuaa olikin ja antoi rautaista voimaa hiihtoretkeen.

Pikaruokaa nuotiolla - Fast food on campfire

Hyvällä hiilloksella syntyy alle viiden minuutin maksaherkku.
Viipaloi maksa (hirvi/poro/nauta) jo edellisenä päivänä ja marinoi se suolalla, rosépippurilla, valkosipulilla, rosmariinilla ja oliiviöljyllä. Pistä pussiin maustumaan jääkappiin. Paista marinoidut maksaviipaleet nuotiolla (pannulla tai hehkuvalla hiilloksella) pari minuuttia puoleltaan ja nauti parin ruisleipäviipaleen välissä. Laita ruisleivälle reilu annos ruokaisaa salaattia, jonka olet tehnyt valmiiksi pussiin tai pakasterasiaan. Täysi ateria kahden leivän välissä.

You get a liver delicacy ready in less than 5 mins.
Slice a liver and marinate it with salt, rosepepper, garlic and olive oil on the day before you go hiking. Let it flavour in the fridge over night. Fry the marinated slices on the well glowing coals of your campfire or on a frying pan (approx. 2 mins on a side). Put some sallads between slices of good finnish ryebread and you have a whole meal between two slices of bread

Bon appétit!