IMG_9785-normal.jpg

Kasvimaalta löytyi vielä upeita maa-artisokan mukuloita. Ajattelin kokeilla samanlaisella ohjeella gratiinia kun joskus olen tehnyt kukkakaalista.  Kuorin maa-artisokan mukuloita noin 500g ja pilkoin ne sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Ladoin maa-artisokan mukulat vuokaan ja maustoin ne mustapippurirouheella ja hyppysellisiellä suolaa. Kolmenjuuston kerma päälle ja juustoraastetta vielä pintaan ja koko tuotos sitten uuniin 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi. Gratiini maistui ja vei kielen mennessään, joten täytyy testata kuinka säilön nuo mukulat jotta meidän joulupöydästä löytyisi tätä herkkua. Tässäpä onkin lähiruokaa sanan varsinaisessa merkityksessä.

 

IMG_9778-normal.jpg

Maa-artisokanmukulat ja purjot kasvoivat vielä vehreänä kasvimaalla.

IMG_9772-normal.jpg