uunijuurekset%202015.jpg

Jääkaapista löytyi juureksia joulun jäljiltä joten niitä on mukava laittaa uuniin. Ostin lisäksi bataattia joka antaa pehmeää makua porkkanan ja lantun seurana. Ystäviltä kyselin kuinka he ovat uunijuurekset maustaneet ja sainkin heiltä kullanarvoisia vinkkejä. Kiitos kuuluu heille.

Pääraaka-aineena käytin porkkanaa (n.800g), lanttua(n.600g) ja bataattia (n.600g) sekaan laitoin oliiviöljyä n.½dl, hunajaa 1rkl,valkosipulin kynsiä 2-3kpl,tinjamia 1 rkl (kuivattua), soijakastiketta 1rkl ja kinkun paistolientä ½dl. Kinkun paistoliemi on hyvä pakastaa pieninä annoksina ja sitten sitä voi käyttää ruokien pohjana niin kuin tässä tein. Vaihtoehtoisesti voi tietenkin käyttää makua antamaan lihalientä tai kalalientä riippuu tietenkin siitä minkä pääruuan kanssa tarjooilee. Juurekset uuniin 200*c niin kauan kun ovat kypsiä noin 40 min ja välillä voi vähän käännellä ja lopuksi maistaa tarvitseeko suolaa lisätä.