En muistakkaan milloin olisin tehnyt silakkapihvejä.
Kauppa reissulla kulkiessani kalatiskin ohi huomasin
silakkafileitä, jotka vaatimattomuudellaan houkuttelivat
ostettaviksi. Tämän päivän ruoka siis päätetty yksimielisesti,
tänään syödään silakkafileitä perunamuussin kera.
Silakkapihvit on siis todellinen klassikkoruoka.
Silakkapihvit:
- 500 g silakkafileetä
- nippu tilliä tai kuivattua tilliä
- suolaa
- valkopippuria
- 3 dl ruisjauhoja
- voita
Aseta puolet silakkafileistä leivinpaperin päälle, nahkapuoli alaspäin.
Mausta ne tillihakkeella sekä suolalla ja pippurilla.
Nosta silakkafilee edellisen päälle ja ripottele päälle ruisjauhoja siivilän läpi.
Käännä pihvit ja tee jauhotus myös toiselle puolelle.
Sulata pannussa voita ja paista pihvit siinä rapeiksi.
Tarjoa lisäkkeenä perunasosetta ja punajuurisalaattia.
Punajuurisalaatti Liljan ohjeella:
2kg kypsiä raastettuja punajuuria (karkea raaste)
1kg hillosokeria
3 sipulia
1dl vettä
2tl suolaa
2tl sinappia
2dl etikkaa
Sipulit,vesi.suola,sinappi ja etikka kiehautetaan ja siihen lisätään hillosokeri,
kuumennetaan.kunnes liemi on kirkas sitten lisätään raastetut punajuuret ja
sekoitetaan tasaiseksi ja purkitetaan.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.