Nyt sitten viimeinen öljykurpitsa pääsi kattilaan ja herkkusuiden lautasille.
Kurpitsaa säilytin pakkasiin asti varastossa vilttiin käärittynä.
Sitten kurpitsa köllötteli äitini kellarissa.
Kellarissa kurpitsa säilyi todella hyvin.
Halkaisin kurpitsan kahtia ja poistin siemenet. Otin siemenet talteen sillä niitä voi käyttää
salaatissa tai leivonnaisissa esim. sämpylöossä.
Pilkoin kurpitsan paloiksi ja poistin kuoret.
Keitin kurpitsapalat kypsiksi ja soseutin sauvasekoittimella.
Kurpitsakeitto:
n 1,5 kg kurpitsapaloja
2l vettä
3 sipulia
4 valkosipulinkynttä
2 kpl kasvislliemikuutiota
Keitä kurpitsat ja sipulit kypsiksi. Lisää kasvisliemikuutot ja kuumenna.
Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarjoile tai pakasta annoksiin.
Tätä sosetta voi käyttää sosekeittojen pohjana lisäten siihen
kasviksia tai vaikkapa kuivattuja sieniä.
Keittoon voi lisätä kermaa tai ranskankermaa ,silloin tulee täyteläisempi maku.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.