IMG_0076-normal.jpg

Nyt sitten viimeinen öljykurpitsa pääsi kattilaan ja herkkusuiden lautasille.

Kurpitsaa säilytin pakkasiin asti varastossa vilttiin käärittynä.

Sitten kurpitsa köllötteli äitini kellarissa.

Kellarissa kurpitsa säilyi todella hyvin.

IMG_0077-normal.jpg

Halkaisin kurpitsan kahtia ja poistin siemenet. Otin siemenet talteen sillä niitä voi käyttää

salaatissa tai leivonnaisissa esim. sämpylöossä.

Pilkoin kurpitsan paloiksi ja poistin kuoret.

Keitin kurpitsapalat kypsiksi ja soseutin sauvasekoittimella.

Kurpitsakeitto:

n 1,5 kg kurpitsapaloja

   2l vettä

  3 sipulia

  4 valkosipulinkynttä

  2 kpl kasvislliemikuutiota

 

Keitä kurpitsat ja sipulit kypsiksi. Lisää kasvisliemikuutot ja kuumenna.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarjoile tai pakasta annoksiin.

Tätä sosetta voi käyttää sosekeittojen pohjana lisäten siihen

kasviksia tai vaikkapa kuivattuja sieniä.

Keittoon voi lisätä kermaa tai ranskankermaa ,silloin tulee täyteläisempi maku.