Tässäkin paistoksessa on kasvimaan antia. Leivoin ystäväni syntymäpäiville
suolaisen piirakan joka soveltuu kaikille, sillä on kasvispiirakka ja melko täyttävä.
Löysin ohjeen joskus Pirkan sivuilta ja ihastuin.
Kreikkalainen juustopaistos
POHJA:
1dl perunajauhososetta
2dl vehnäjauhoja
½tl leivinjauhetta
100g kylmää margariiniä
1 dl kylmää vettä
TÄYTE:
200g sipulia
oljyä
1-2
murskattua valkosipulinkynttä
1 vihreä tai keltainen paprika
mustapippuria
½tl yrttisuolaa
½tl oreganoa
3 kiinteää tomaattia
pieni kesäkurpitsa
1tlk (200g) fetakuutioita
persiljasilppua
3 kananmunaa
1 tlk (2dl) kevytkermaa
muutama musta oliivi
1. Mittaa pohjan kuivat aineet monitoimikoneen kulhoon. Paloittele joukkon rasva ja sekoita seos ryynimäiseksi.
Lisää kylmävesi ja sekoita nopesati. Leivo taikina jauhoisin käsin tasaiseksi matalaksi kakuksi ja taputtele
piirakkavuoan (halkaisija 25 cm) pohjalle ja peunoille. Nosta hetkeksi kylmään jähmettymään.
2. Pistele pohja ja paista sitä 200 asteessa uunin alatasplla 10 minuuttia.
3. Kuullota sipulit öljyssä ja lisää joukkoon valkosipuli.
4. Puhdista paprika ja kesäkurpitsa ja leikkaa ne kuutioiksi. Lisää paprikat ja kesäkurpitsat pannulle ja anna niiden pehmetä hetki.
Mausta seos mustapippurilla,yrttisuolalla ja oreganolla.
5. Kuutio tomaatit ja levitä niistä puolet paistopohjalle. Lisää puolet juustokuutioista ja levitä päälle lämmin vihannesseos.
Lisää loput tomaatit ja juustokuutiot sekä persiljasilppu ja jauha pintaan hiukan mustapippuria.
6. Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon kerma. Levitä seos vuokaan ja pistele paistokseen muutama musta oliivi.
Jatka paistamista 200 asteessa uunissa noin 30 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.