Raparperikeikauskakku

50 gr voita

1 dl fariinisokeria

5 dl raparperinpaloja

 Taikina:

 200 gr voita

  2 dl sokeria

  2 munaa

  1 tl vanilliinisokeria

  3 dl vehnäjauhoja

  1,5 tl leivinjauhetta

  2 tl kanelia

Kaada pinnotetun vuoan pohjalle fariinisokeri ja voi pieninä palasian, pane se 175- asteiseen uuniin muutamaksi minuutiksi. Levitä raparperipalat sulaneen voi-sokeriseoksen päälle.

Tee taikina vaahdottamalla voi ja sokeri. Lisää munat voimakkaasti vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti sekoittaen. Levitä taikina vuokaan raparperiseoksen päälle. Paista 175 asteessa 45-50 min. Anna kakun jähtyä hetki ennen kumoamista. Tarjoa kerma-tai vaniljavaahdon tai vaniljajäätelön kera.